Robotizarea bate la ușă 

Avem bunici care ne povestesc cum era pe vremea lor, când pământul era lucrat de mâna omului și toate activitățile casnice sau cele agricole erau finalizate de ei. Cum ar suna dacă ți-aș spune că în viitor bunicii le vor povesti nepoților despre primii roboți cu care au intrat în contact? Revoluția digitală este realitatea zilelor noastre iar robotizarea este inevitabilă.

Numărul companiilor care se alătură acestui marș al tehnologiei este în continuă creștere deoarece din ce în ce mai mulți antreprenori înțeleg avantajele pe care robotizarea și automatizarea le aduc în procesele de fabricare și nu numai.

Spre deosebire de oameni, mașinăriile automate reușesc să îndeplinească un număr mult mai mare de sarcini, cu o rată de eroare mult mai mică și cu costuri mult mai scăzute, așa că, nu e de mirare că vedem din ce în ce mai multe fabrici unde producția are loc fără intervenție umană.

Și totuși

Descoperă tainele Marketingului Digital Avansat și transformă-ți afacerea într-un succes online!

Vom face un exercițiu de imaginație:

Ion este un angajat al unei fabrici, iar Robo este colegul lui. Robo este, așa cum probabil intuiți, un robot.

La început, cei doi se certau des fiindcă Ion credea că va fi concediat și că firma nu va mai avea nevoie de el. De ce? Fiindcă Robo este programat să respecte regulile de siguranță și să evite situațiile periculoase, brațele lui metalice sunt foarte puternice și este capabil să ridice obiecte foarte grele, poate prelua sarcini repetitive pe care le execută constant cu precizie și cu viteză fiindcă nu obosește, poate lucra în continuu și nu are nevoie de pauză de masă sau de țigară, de zile libere sau de concediu. Poate lucra în orice condiții, pe căldură sau chiar în frig și are multe alte abilități tehnice.

De luat în calcul sunt de asemenea și situațiile de criză precum defecțiunile, sistemele nefuncționale sau lipsa energiei electrice, care ar opri procesul de producție și ar rezulta multe pierderi dacă nu există soluții de back-up.

Cu toate acestea, robotizarea în fabrici aduce beneficii semnificative în ceea ce privește eficiența, calitatea și siguranța. Deși costurile inițiale sunt ridicate, pe termen lung, automatizarea poate duce la reducerea costurilor de producție.

Într-o zi însă, Robo s-a defectat, iar Ion a fost cel care l-a reparat și au continuat să lucreze împreună. Robo i-a mărturisit în acea zi că și el a văzut în Ion calități care lui ii lipsesc: Ion este capabil să îl repare, să îi spună ce trebuie să facă, să îl programeze și să îl codifice. În situații critice, Ion poate lua decizii bazate pe experiență, raționament și emoții, iar creativitatea și gândirea critică au fost cele care l-au ajutat să rezolve multe situații problematice apărute în fabrică. În plus, comunică eficient și reușește de multe ori să coordoneze echipa.

Lucrând împreună, Ion și Robo au rezultate excelente, se ajută reciproc și se completează unul pe celălalt.

Robotizarea în fabrici poate aduce atât avantaje cât și provocări:

Din păcate este adevărat că robotizarea poate însemna pentru anumiți oameni pierderea locului de muncă și de aceea ideal este ca angajatorul să ofere oportunități de reconversie și recalificare profesională.

O altă provocare ar putea fi costul inițial ridicat, implicând achiziționarea și montarea tehnologiei. Tot la costuri suplimentare vorbim și despre întreținerea și actualizarea mașinăriilor.

Tu ești pregătit pentru viitorul digital?

Roboții si automatizarea vor juca un rol important in economia și societatea noastră și de aceea, este important să cunoaștem principiile de bază ale roboticii.

Învățarea roboticii și programării implică totodată și dobândirea multor abilități tehnologice precum gândirea algoritmică sau rezolvarea de probleme complexe, abilități ce pot fi transferate într-o varietate de domenii.

Cunoașterea roboticii poate ajuta oamenii să se simtă mai confortabil în interacțiunea cu tehnologia și poate reprezenta pentru aceștia oportunități de carieră.

Vrei să afli mai multe?

Intră pe Itprenori.ro și află mai multe detalii despre cursurile noastre de robotică și IT, informații despre sesiunile cu sau fără trainer, pachete promoționale și prețurile aferente. Ce mai aștepți?

Misiune

Misiunea Noastră

Echipa ITprenori și-a propus, atunci când a început, să fie o bază de date pentru toți cei ce doresc să se educe și să își schimbe domeniul de activitate actual cu domeniul IT,  dar și să fim un punct de informare pentru cei ce doresc să-ți îmbunătățească cunoștințele. Educația înseamnă informare! Educația este pentru totdeauna! 

Visiune

Visiunea Noastră

Educația înseamnă informare!
Educația este pentru totdeauna! 
Aceste două propoziții stau la baza viziunii noastre. Poate nu toată lumea știe acest lucru dar Centrul ITprenori știe că va fi echipa care va învăța pe toată lumea să se educe și să-și dezvolte cunoștințele.

Serviciile Noastre

Experți În Toate Subiectele

Echipa ITprenori este compusă din experți MS Office, în limbaje de programare, interogare baze de date, administrare baze de date, administrare systeme de operare, dezvoltare software.

Învățare individuală

Învățare colectivă

Cursuri Live

Cursuri Înregistrate

Avem un număr destul de mare de cursanți mulțumiți de cursurile noastre atât prin documente cât și prin cursuri live.

Tranieri

Cursuri

Cursanți